bö!2012
Merhaba,
2012’de yapılacak olan Blog Ödülleri için fikir ve önerilerinizi bize buradan ulaştırabilirsiniz.
-
Epic fail of the year
Sevgili BÖ ekibine blogerlar olarak "Epic fail of the year" ödülünü vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar büyük sponsorları olan bir organizasyon adi baskılı bir cam parçası versin? Hayır sadece cam parçası verilecekse o kadar markanın reklamı neden yaptırıldı? Bu marka ve firmalar sponsor olmak için ne meblağlar verdi? nereye harcandı bu paralar? Hiç sponsor olmasın büyük toplantılar yapmayın sadece blogger seçin. gerçi toplantının yapıldığı yerde sponsordu değil mi pardon :) Bu kadar büyükmüş gibi gösterilen organizasyon fiyaskodan ibaretti bence. Seneyede ödül verilmeyecekse sponsorlarda olmamalı. binlerce insana ücretsiz reklam yaptırıldı. Ve umarım ki sponsorlardan büyük paralar alınmamıştır; çünkü bu yapılan şey… daha fazla
26 oy -
bö! 2011 ve gelecek bö! hakkında değerlendirme
Merhabalar,
Öncelikle kendimi tanıtayım, Blog Ödülleri fikrinin kurucusu aynı zamanda organizatörüyüm. Bu sene 4. kez düzenlediğimiz Blog Ödülleri’nde
tüm süreçler ekibimiz tarafından belirleniyor ve hayata geçiriliyor. Bu hep böyle oldu, geçtiğimiz seneler de aldığımız eleştirilerden birisi, senede bir kez gerçekleştirilen bir ödülün; senenin ortasında yapılmaması gerektiğiydi. Haklı bulduk, bundan sonra senenin sonunda yapalım dedik.Keza geçtiğimiz senelerde, her kategoride ilk üçe giren bloggerlara Blog Ödülleri’nde dereceye girdiğini gösterir ödül yanı sıra ufak tefek hediye de veriyorduk. Burada ana amacımız, herkese eşit değerde hediyelerin dağıtılmasıydı. Bu eşitliği sağladık belki ama bu sefer de “koca firmalar küçücük hediyeler veriyor” diye şikayetler geldi.… daha fazla
15 oy -
Konuşma
ödül alırken bir iki şey söylememize müsaade edilse bence daha güzel olurdu.
Geçtiğimiz yıl ödülümüzün yanında sponsorların hediyeleri de vardı bu yıl yalnız ödül verildi.. İlk üçü memnun edecek hediyeler verilmeli diye düşünüyorum18 oy -
Blogger Ağırlıklı Organizasyon Olmalı
Bu sene ilk defa katıldım fakat genel olarak gördüğüm şey şu ki, daha çok marka ağırlıklı organizasyon var. Oysa bloggerlar, wordpress, daha iyi blog için neler yapılabilir gibi şeyler sunulsa, bu konuda iyi isimler sunum yapsa, belki SEO alanında ufak eğitimler olsa, ve tabi ödül töreni daha önemsenerek yapılsa daha iyi olur kanısındayım...
12 oy -
Bannerdaki Kocaman Sponsor Alanı !
Görüyoruz ki kimse organizasyondan memnun değil. Şikayetler ortak. Ben yazılanlara katılıyor, bir de şunu eklemek istiyorum; az önce mailime blogumuza koymak için tasarlanan, aldığımız dereceyi gösteren bannerlar geldi. Üzerinde hiç bir katkısını göremediğimiz halde kocaman sponsor adı yazıyordu. Bu kadarına da ayıp denmezse ne denir bilmiyorum :)
9 oy -
Organizasyon
Blog ödülleri başlığı altında hazırlanan ödül gecesinde blogların tanıtılmasını beklerdim en azından..Dereceye girenlere tek kelime ettirilmediği gibi plaketlerin verilişini oldu bittiye getirilmesi çok üzücüydü. Bu yarışmaya katılan blog yazarlarının amacı kendi bloglarını tanıtabilmektir.Bunun için hiçbir çabanın sarfedilmemiş olduğunu görmek beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Bloggerların birbirlerini tanıma şansının yaratıldığı bir ortam oluşturulmasını beklerdim. Workshoplarda blog yazarlarının sorunlarıyla ilgili konuşmalar beklerken herşey sponsorlar için düzenlenmişti. Blog yazarlarının hiç düşünülmediğini görmek, bu organizasyonun sadece Turkcell'in reklamını yapmak için düzenlediğini hissetmiş olmak çok üzücü.. Ödül verilmemesine ise diyecek birşey bulamıyorum..
6 oy -
BÖ! 2010'u arattı
Genel görüşlere katılmamak elde değil. Özellikle geçen sene kategori birincilerine verilen ödülleri gördükten sonra bu sene birinci olsam epeyi sinirlenirdim. Henüz görmediğim bir şikayetse organizasyonun yapıldığı zamanla ilgili olacak. Toplanan bilgiler ışığında yapılan sunumda yarışmaya katılan bloggerların %53'ünün çalıştığı belirlenmiş. Durum buyken neden organizasyon Perşembe gününün ortalık yerinde başlatılıyor? Hal böyle olunca işten izin alıp koştura koştura gelip aynı şekilde geri döndük. Birçok kategorinin sponsorsuz olmasının yanında katılımın 2 ay, oylamanın da 2 hafta gibi süreler ertelenmesi hiç hoş değil. Hele bir de insanlara "Planlarınızda değişiklik yapmayın" dedikten sonra. Bence her haliyle BÖ! 2010'u arattı bu yıl yapılan organizasyon.
5 oy -
Bloggerlar konuya maddi kaygıyla mı yaklaşıyor?
İkinci sorunsal da maddi değeri olan hediye meselesi. Kendi adıma konuşursam, bu yarışmaya başvurma sebebimiz maddi karşılık almak değildi. Ancak Türkiye'nin önemli şirketlerinin ücretsiz reklamını yapmış olmak, herkesin kandırılmış hissetmesine sebep oluyor. Derdimiz araba, bilgisayar, tatil kazanmak değildir. Bilinirlik namına bize sağlanan avantajlara karşın, üzerimizden maddi gelir elde edilirken törende dahi görmezden gelinmek son derece nahoş bir durum yaratıyor. Sonuç olarak, Blog Ödülleri bu tepkileri kendisi yarattı demek istiyorum. Sene boyunca, müşterileriniz için yapacağınız, bizleri de kapsayan PR çalışmalarınızı merakla bekliyoruz (?)
3 oy -
4 oy
-
Dereceye girenlere ödül verilmemesi büyük haksızlık.Bence bu sene dereceye girenlere ödül verilmeli,düzeltme amaçlı yapılmalı bu.
İlk 3'e Ödül Verilmeli
8 oy -
Hızlandırılmış BÖ!
Merhabalar; BÖ hızlıya alınmış ve sonradan uzatılan oylama sürecinin ardından 5 ocak aksamına kendi imkanlarım dogrultusunda katılımda bulundum, finalist olarak en azından finalist kişilere ayrıcalık tanınabilirdi düşüncesi içindeydim, otel girişinde bulunan guzel danısman arkadaslarımızda bu hızlandırmadan nasibini almıs gibi 10 dk bir brifing ardından yerlerini almıslardı. aparatifler cok yeterli değildi icecekler yine aynı cok alakalı yönlendirici kişiler ortalıkta yoktu, gamer alnına kamerasını kuracak kişi bile bana sordu asagıda mı olacak toren diye o derece :) katılım oranını düşüktü +200 daveti bile olmasına ragmen ben daha cok fazlasını bekliyordum ama hava sartları haftanın iş günü ve diger il katılımcıları büyük oranda… daha fazla
3 oy -
O neyin kafası?
2010 yılında ne ödülü verilmiş, merak ettim açıkçası. Bir de şeyi merak ettim: Önceki senelerde kazanalara ödül verip bu sene hemencecik soyulan, dandik bir plaketle eve gönderen bir kafa var. O neyin kafası? O kafa insanların bu rahatsızlığını gidermeyi düşünüyor mu acaba?
4 oy -
Ödül ve reklam
Ödül bir plaketten ibaret olmamalı ve yıl boyunca bunun sponsorluğu sürdüğü gibi blog yazarları teşvik edilmeli. Sponsoru da reklam ederek birşeyler de kazanabilir...
7 oy -
ödül
Böyle büyük bir organizasyonda sadece bir plaket verilmesi garip karşılanıyor. Bunca sponsorun bulunduğu yerde ufak bir temsili hediye verilebilirdi. zira 2010 yılındaki hediyeler düşünülürse bu çok büyük bir eksik. ayrıca verilen ödüllerin kalitesi çok düşük. ödül töreni üzerinden 2 gün geçmesine rağmen üzerindeki bö! ve turkcell blog ödülleri yazıları siliniyor. bu bir anı olacaksa, ödüller bu şekilde olmamalı. turkcell gibi bir firmaya yakışmıyor.
10 oy -
Blogger temelli yaklaşıma yanıt
"Blogger Ağırlıklı Organizasyon Olmalı" başlıklı yoruma katılıyorum. Ancak bu organizsyonun sponsor odaklı olduğu gözlerden kaçıyor, en azından şimdiye dek tecrübelediklerimiz o yönde. Bu organizasyon ilk defa yapılmıyor, ancak ödül töreninin düzenlenme şartları değerlendirildiğinde geriye gidildiği görülecektir. Karanlık, kimsenin birbiriyle konuşamadığı ve her şeyin son derece süratli bir şekilde cereyan ettiği ortamda ne birileriyle etkileşime geçebildik ne de kişisel meramımızı anlatabildik. Bloggerlara konuşma fırsatı verilmemesinin eleştiri alacağının tahmin edilmediğine ikna olmadım, "gelecek seneye değerlendireceğiz" ifadesi, bu işin geçiştirildiğini gösterir yalnızca.
2 oy -
1 oy